Home sweet home...

Äntligen hemma! Okej en snabbgenomgång:

Jag åker till doktorn på tisdagen (igen) och jag mår dåligt. Jag får åka till KSS (i Skövde) och bo där. Visar sig att jag har dubbelsidig lunginflemation och micoplasma (eller hur det nu stavas) plus att jag då har astma. Jag fick ha en grej i armen men slapp dropp. Var tvungen att stanna i mitt pyttelilla rum i nästan fem hela dagar.
Jag har precis kommit hem nu och jag har massor av mediciner att ta. Jag orkar inte skriva så mkt som ni kanske förstår men jag ska försöka uppdatera mig så bra som möjligt. Jag försöker skriva lite mer ikväll om jag orkar.
//Sjuklingen

Astma+influensan= BLÄÄÄ!!

Hej allihopa!
Detta får bli ett kort inlägg med tanke på hur jag mår... Jag är fortfarande sjuk och kommer inte kunna gå till skolan på hela veckan. Jag mår HUR dåligt som helst. Hade 38.8 i feber i morse. Somnade faktiskt halv 9 men vacknade tyvärr halv 4 på morgonen. :( Jag var hos doktorn igår och fick andas syre, ta blodprov och bli kontrollerad m.m. Det visade sig att det troligen var influensan. Men idag när jag satt och kollade på tv så sträckte det typ till i lungan. Jag fick lite panik och kunde knappt andas. :( Så jag tog en alvedon och pappa ringde doktorn. Fick en tid i eftermiddag. Jag tror det är typ lunginflemation eller något sånt. Det har jag inte haft sen jag var fem år. Nu ska jag gå och lägga mig och kanske  ta en alvedon. Den förra har gått ut...
♥ to you

P.S. En positiv sak är att min kamera äntligen har kommit. :) D.S.

Sjuk :(

Jaha... så kom den stora dagen och jag skulle tävla. Vaknar med huvudvärk och ont i magen. Visar sig att jag har 37.9, alltså feber. :( Blir tvungen att strunta i tävlingen och ligger hemma i sängen och mår jättedåligt. Sover inte så mkt för jag har så ont i magen. Sedan kräks jag två gånger och febern går upp till 38.2. Olle kräks också en gång och mamma mår inte heller så bra så det blir rena sjukstugan. :( När man inte är sjuk tänker man ju: det är ju inte så farligt att vara sjuk. Men när man väl är sjuk så fattar man hur jobbigt det är. I och men att jag kräktes igår måste jag vara hemma 48 h. Det vill säga idag och imorgon. :(
Idag vaknade jag med 37.7 vilket är bättre och jag hade ingen huvudvärk eller ont i magen. Åt lite frukost som jag har lyckats behålla så jag är lite glad. :) Har gjort läxor och kollat lite i vår-HM-katalogen. Nu tänkte jag kolla på någon film och kanske sova lite. Jag har läst ut alla böcker jag har lånat så nu har jag inget kul att läsa. :( Betyget på den här dagen blir: :(.
Hoppas att ni mår bättre än jag.
Miss ill

Festmiddag

Idag gick jag upp tidigt för det var träning kl. 8.00.
Sen åkte vi in till stan och jag tog kort till mitt ID-kort. Jag tittade även på en bild jag ska ha på mitt bankkort och jag ska lägga in bilden här på bloggen så ni får säga vad ni tycker. :) Vid 12 åkte vi till Vårgårda. Vi var bjudna på lunch hos Pappas och mammas kompis som bor i Brasilien. Det var typ 50 pers. där så det var ganska många. :) Det var jättegod mat på stället vi var på (de hade hyrt hela restaurangen) och det var husmanskost som t.ex. falukorv, köttbullar, fläskkottlet, potatismos, potatis och lite sill m.m. Sen var det en grymt god efterrätt, eller det var ganska många efterrätter som t.ex. glass, fruktsallad, marshmallows (eller hur det nu stavas) som man kunde doppa i en chokladfontän, godis, grädde, mums mums m.m. Så nu är jag proppmätt så det blir nog en apelsin till kvällsmat... Förresten så vissade de bilder från Brasilien och deras drömhus som var så fiint och nu måste jag bara åka dit!! Det ser ut som värsta paradiset. 

Imorgon är det iaf tävling och som vanligt är jag grymt nervös!! Jag har ju fortfarande ont i armen efter att jag brände mig på plåten och jag känner mig jättestel i armen men jag får hoppas att det inte påverkar mitt åkande och mina armrörelser. 
Min kamera har det blivit ngt strul med. Den fanns inte inne och nu ska vi nog ändra så jag får en annan kamera som jag kan få lite snabbare till mig. Jag lääängtar...
Puss ♥

Foto: Elsa XD

Jazz

Kom precis hem frå första träningen på jazz. Eller inte precis för jag har duschat också. :) Det var jättekul och jag rekomenderar det verkligen fast jag bara har gått en gång. Innan har jag gått i showkids(när jag var liten), disco, hiphop (street) och show musical, och så nu då jazz. Vår danstränare heter Sofia och är jättebra! :D
Nu ska jag gå ner och hjälpa till med maten som jag har valt och det blir en laxrätt! :) och så ska jag göra dipp eftersom jag tänkte äta det istället för godis...
Ett boktips (igen)!
-Ögat över månskäran och Upprorsänglar av Libba Bray
Imorgon får vi se om jag hinner blogga, jag har så mkt att göra XD Hoppas att jag hinner blogga! :)
Trevlig helg ♥
Elsa

Foto: Elsa

P.S. Foto från Lurö i somras, det var en staty som stod på miniön. Först blev jag jätterädd och trodde han var i nöd. Haha. XD D.S.

Helg

Äntligen Fredag och en lång helg framför sig. Kom hem för ett tag sen efter att ha handlat med mamma. Sen var vi och kolla på en underbar jeansklänning som bara var så fiiin. jag köpte den inte för vi hade så bråttom men jag ska gå dit igen. åhh.... jeansklänningar är jag helt förälskad i. Jag vill ha 100 olika jeansklänningar, hela garderoben full. :)
Nu börjar dansen om 20 minuter. Kanske bäst jag går och byter om. Skriver mer ikväll om jag får tid!
E

Today

Nu har jag riktigt tråkigt. Jag vét inte vad jag ska skriva... Idag var det som vanligt i skolan och jag tror det gick ganska bra med spanskaglosorna. Sen åkte jag hem och Alice kom till mig och vi spelade in ett avsnitt av vårt egna barnprogram som heter Mjonk. Jag fyllde år i avsnittet och Olle kom och var hemlig gäst, fotbollsfanset som hejade på manchester united. Nu ska jag äta något och sen är det skridskoträning. :P Jag är så nevös, det är jag alltid inför tävlingar. Jag vet inte varför, är det någon som har något tips på hur man ska vara mindre nervös? Imorgon är det äntligen fredag. :)
Nu ska jag gå och äta...
Elsa ♥

090114

Så var det onsdag igen i denna jobbiga vecka. Räknade ut att jag inte har någon "ledig" dag på två veckor...
Mitt schema:

Måndag: Konståkning
Tisdag: Scouter
Onsdag: Kör
Torsdag: Konståkning
Fredag: Dans
Lördag: Konståkning
Söndag: Tävling (konståkning)

Idag var det även fotbollscup där tjejer möter tjejer och killar möter killar och sedan räknar man ihop poängen man får tsm. Det gick bra till en början.  
Vi vann först över Ottersta med 14-0.
Sen mötte vi Stenporten, och där vann vi med 9-2. I den matchen gjorde faktiskt jag ett mål! :) Det var inspark (vi körde med inspark istället för inkast) och jag skulle skjuta. Jag tänkte: jag testar och skjuter på mål även om jag vet att det inte kommer gå in. Men den tog i bortesta stolpen och gick in! Jag tror jag såg ut som en guldfisk då (förvånad) och sen blev jag jätteglad och fick något fånigt leende på läpparna. XD
Iaf så åt vi lunch och sen var det dags för sista matchen. Bara en går vidare och det skulle räcka med att spela oavgjort mot Broholm. Det gick inte så bra och vi förlorade mot dem med 1-3. :( Man blev lite ledsen men vi hade inte väntat oss att vara så nära på att gå vidare. Desseutom får vi säkert revanch i klassfotbollen. :)
Usch, imorgon är det spanska och jag har typ inte övat någonting på läxan... Det är typ hur mkt som helst... :(
Måste nog gå och öva lite...
Puss ♥

P.S. Ett boktips!
Om jag inte hade sett honom- Kevin Brooks D.S.

Dagen

Jag hann inte blogga igår, det var så mkt. Men iaf så hände det typ inget i skolan idag... Sen var jag med tjejerna och nu har jag vart hemma lite. Fast nu ska jag iväg på bandy. Villa möter Gripen och det är en måstevivinnamatch. Och nu får ni inte tro att jag är värsta bandynörden för det är jag inte. Visste faktiskt inte vilka de skulle möta så jag var tvungen att fråga brorsan. XD Jag ska iaf dit med Alice. 
Detta är våran snögrotta vi byggde i vintras, men det blev ju ingen vit jul. :(
Saknar faktiskt de vita julaftornarna...

  
Foto: Elsa

Ha en fortsatt skön vecka, och heja på mig imorgon i fotbollscupen. :)
Kram ♥

090111

Jag hann inte blogga igår det var så mkt att göra. Först gick jag upp 6.30 för att åka konståkning mellan 8-9.40. Efter det duschade jag och sen tränade tjejerna i klassen fotboll, och jag ramlade såklart i leran så jeansen var helt leriga. Även jackan och vantarna blev leriga så det blev inte så mkt tränat efter det. Bara så ni vet så tränar vi för en fotbollscup i skolan där tjejer möter tjejer och killar möter killar. Vi kastade ut granen och jag mosade pepparkakshuset. Jag tänkte äta upp lite men det var sjukt äckligt. :( Sen lagade jag italiensk kycklingpasta på kvällen. Mums!

Idag har vaknade jag vid 9 (!) och åt frukost, som bestod av macka och mycket varm choklad. Även det smarrigt! Sen hade jag lite bakdag idag så jag bakade chokladmuffins och blåbärscones. Tyvärr brände jag mig på armen och fick ett brännmärke som var ganska stort. Sen var det dags för lunchen som blev tidig idag för att Olle och pappa hade gått upp tidigt idag och var hungriga. Så jag lagade spagetti och köttfärsås. Jag tänkte baka lite mer men så bestämde jag och mina 3 bästisar att vi skulle ses och bestämma lite inför en talangjakt som vi har i skolan. Vi har vart med nästan varje år och i är ju sista året så då måste vi ju vara med. :P Nu kommer de om en timme, och jag ska bjuda på blåbärscones! :) Hoppas vi kommer överens... XD
Föresten har jag berättat att jag var i London för inte så längesen? I allafall så var jag det, så här kommer lite bilder därifrån!

Big Ben

Big Ben i motljus

Ekorre, det fanns hur många som helst i, jag tror det var Green Park

Utsikt från London Eye

London Eye nerifrån, några lampor var trasiga :P

Hyde Park, Londons största park om jag inte tar fel...
Jag får lägga in mer bilder från London en annan gång, jag måste fixa lite andra saker innan tjejerna kommer!
Puss ♥

Otursdag

Ja, idag har det varit som en liten otursdag för mig, inte så mkt men lite...

"Oturssaker" som har hänt idag:

1.
Jag tappade ett örhänge som jag fått av några gamla klasskompisar i Bergstena.
2. Jag fick två stenhårda bollar på mig på rörelsen (som var fotboll med två bollar). En i bakhuvudet och en i magen, gjorde riktigt ont. :( Ändå försökte jag hålla mig ur vägen.
3. Jag ramlade rakt bakåt på konståkningen, har faktiskt lite ont i huvudet.
Okej, nu ropar pappa jag MÅSTE gå.
Puss♥

Fredag

Yes!! Äntligen fredag efter den här otroligt ansträngande veckan. XD
Kom precis hem från badhuset. Det är så mysigt precis när man kommer hemfrån badhuset för man känner sig så ren, speciellt under naglarna. :)
Idag var det konståkningsträning också fast det gick väl sådär, första halvtimmen var jag överdrivet glad men sen så gick det inte så bra...
Okej, det är inte ett nyårslöfte men jag ska sluta äta godis. Jag ska börja imorgon för jag fick lite godis i julklapp så jag vill ju inte vara oartig och inte äta upp godiset. XD
Jag har i allafall fixat lite dipp och morötter tills ikväll. Jag måste komma på något sätt för att pappa ska förstå att "på spåret" är supertrist och att "Let´s dance" är jättebra. Får se hur det går. :)
Ha en mysig fredagkväll ♥

Bra/dåligt

5 bra saker just nu:

1.
Det är fredag imorgon.

2. Min kamera kommer snart.

3. Det är inga läxor till imorgon.

4. Min stickning är klar!

5. Jag ska ha spa-party! :)


Foto: Elsa

5 dåliga saker:

1.
 Det är långt till sportlovet.

2. Böckerna jag står i kö på kommer aldrig in.

3. Det är långt till jul och tills jag fyller år.

4. Min axel går sämst. :(

5. Det är sorgligt att vi ska splitra klassen till hösten. :,(

Puss ♥

8/1

Idag så började skolan. Jippi :S
I allafall så var det som vanligt typ. Fast ännu mer spanskaläxa såklart. :S
Men jag var hemma tre och sen åkte jag på konståkningsträning. Jag kom hem för typ en timme sen. Så nu har jag bara duschat och inte gjort så mkt mer. Det är synd att det är så svårt att gå ut ur duschen, jag menar det är ju så dåligt mot miljön... Sen ska man ju inte ha jättevarmt vatten (som jag har) för det är ju också dåligt mot miljön... Ikväll ska jag försöka gå och lägga mig tidigt jag var så himla trött idag, och så var det liksom jympa först... :(
Nästa vecka ska vi spela någon fotbollscup med klassen så vi får väl hoppas att det går bra. :)
Hejdååå!

Morgondagen

Imorgon får vi se om jag hinner blogga för då börjar ju skolan. :(
Jag längtar till sportlovet nu...
Och tills min kamera kommer. Ja, jag fick en kamera i fördelsedagspresent. Jag har inte hunnit läsa på mig om den men den kommer under denna veckan. Jag kommer fota som en galning och förhoppningsvis bli lite bättre på att lägga in bilder på datorn. Den är bättre än familjekameran oxå så det blir lite bättre bilder (hoppas jag). :P

Ikväll kom det som en liten chock att jag ska på något informationsmöte på Ruden som jag kanske ska gå på 7:an till 9:an. Så jag måste väl fixa till mig så att inte lärarna tror att jag är såhär jämt. Man måste ju få ett bra "första intryck". Haha... vad svamlar jag om egentligen. Jag är väl trött... känns som om jag alltid är trött. Skulle egentligen sluta alla aktiviteter och bara ligga hemma, fast då skulle jag väl sitta i våra gamla soffor hela livet. 
God kväll
E

Författartips

Okej... Nu har jag vart på bibban och det fanns så klart ingen bra bok inne, vf är det så?
Men alltså jag har två favoritförfattare just nu som jag bara tycker är bäst!
Det är Stephenie Meyer och Scott Westerfeld. S. Meyer har ju skrivit alla Twilight böckerna och de är sjukt bra även om jag bara har läst 2 av 4 (jag står i kö på de andra), S. Westerfeld har skrivit FUL (läst), Ful eller snygg (står i kö), ute/inne (inte läst) och parastit (läst).
Jag har ju inte läst alla deras böcker så jag vet ju inte om alla är lika bra men jag tror inte att om de först skriver jättebra några böcker och sen skriver jättedåligt. Fast jag vet ju inte de kanske är jättedåliga. Men nu tycker jag att de är bra så då struntar vi i om jag inte har läst alla böcker de har skrivit!
Idag var jag i allafall på biblioteket som ni vet om vid det här laget. Jag lånade bara en bok. Det var Räcker det om jag älskar dig? av Katarina von Bredow. Föresten hon skriver också väldigt bra böcker...
Jag har en fråga. Eftersom alla böcker jag vill ha är utlånade eller inte finns så skulle jag behöva lite tips!
Vilken är er favoritförfattare? Har ni någon jättebra bok jag bara måste läsa? Skriv ALLT ni kan komma på så ska jag låna dem!!

Ha en otroligt bra dag!!!

Puss & Kram Elsa♥

Foto: Elsa

P.S. Hade ingen rolig bild och jag känner mig tråkig idag så detta är en bild från Råda-sand. Inte för att det är så tråkigt men... D.S

Åhh...

...vad jobbigt det är när man står i kö på en bok och det tar typ 100 år innan den kommer in. Jag står i kö på 3 böcker men de kommer ju aldrig in.
Nu ska jag till biblioteket, men jag tror inte jag vågar skälla ut dem... :S
Haha, ne det skulle jag aldrig göra, föresten är det ju inte deras fel.
Måste åka nu för min lillebror ska till musikskolan och spela saxofon...
Puss

Kväll 6/1-09 (!)

Jahapp... så var den födelsedagen slut. :(
Men det gick bra på julspelet (iallafall ganska) så det var ju kul. :)
Nu ska jag nog... göra ingenting för jag kommer inte på ngt att göra.
Men ha det så bra allihopa!

Kramis ♥

Hipp Hipp Hurra...

för mig!
Alltid lika trevligt att fylla år. :)
Och trettondagen firar vi ju egentligen för att jag fyller 13 år. XD
Idag ska jag ju inte bara ta det lungt utan jag ska ha ett julspel med kören jag går i. Jag ska vara Gregorius (som är en vis man). :P
Blev väckt på sängen och som vanligt hade jag vaknat fast detta året hade jag nästan somnat om igen. XD
ett rött och vitt litet paket...
Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra, tänkte se mamma mia filmen men den såg vi igår så...
Jaja... ska väl ändra lite på min design om jag kan (jag är nämligen väldigt dålig på "sånt"). 
 
Ha en underbar trettondag! ♥
Elsa

Födelsedag

Jag ville  bara informera er om att imorgon fyller jag 13 år! Jajamensan, tonåring. :P
Igår hade jag föresten kalas för hela släkten :) Riktigt mysigt! Och så fick jag lite roliga saker oxå. XD
Men imorgon vill (XD) jag ha en kamera. Och så vill jag få äta upp vårt otroligt (!) snygga pepperkakshus!! XD
Nu ska jag gå och titta på film fast det är miiiitt på dagen.
Pussar ♥

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0